Participació de la CUP a les Jornades ENSEMBLE!

Participació de la CUP exterior a les jornades de reflexió sobre qüestions nacionals i processos d'autodeterminació, organitzades per Ensemble! el dissabte 17 i el diumenge 18 de març a la seu nacional del moviment, a Bagnolet (Ile-de-France).

Participació de la CUP a les Jornades ENSEMBLE!

Dissabte vam començar assistint a la presentació d'una ponència sobre «La qüestió nacional en la tradició marxista: una perspectiva històrica». Es va tractar d'un debat intern d'Ensemble! al qual ens van permetre d'assistir i de participar. La tendència àmpliament majoritària a Ensemble! passa per la solidaritat activa amb els diferents processos d'autodeterminació que s'estan duent a terme de forma pacífica actualment arreu del món, amb especial atenció als processos d'autodeterminació dels Països Catalans, Còrsega i la Kanaky per la seva incidència directa en l'Estat Francès. Aquí teniu un enllaç a la web de les jornades: https://www.ensemble-fdg.org/content/questions-nationales-et-processus-dautodetermination

Havent dinat es va iniciar un debat sobre la «Dinàmica del procés a Catalunya». Tot i que la comissió Estat espanyol del moviment Ensemble! ja havia fet una molt bona feina editant un dossier monogràfic ( ) sobre el procés català, vam tenir l'oportunitat d'explicar amb detall algunes especificitats de la conjuntura actual. També vam poder aclarir alguns dubtes sobre la posició de la CUP en la relació entre el procés d'alliberament nacional i la lluita de classes, un punt en el qual alguns militants d'Ensemble! es van mostrar molt interessats. Creiem que vam contribuir a reforçar la posició de solidaritat del moviment amb el procés cors gràcies a aquest debat.

Dissabte va acabar amb un debat sobre el posicionament dels assistents en relació als resultats de les darreres eleccions «territorials » a Còrsega (https://www.interieur.gouv.fr/Elections/Election-de-l-Assemblee-de-Corse-des-3-et-10-decembre-2017/Second-tour-de-l-election-des-conseillers-a-l-Assemblee-de-Corse-Resultats).

Diumenge vam començar el matí amb algunes informacions sobre l'evolució i l'estat actual del procés d'autodeterminació de la Kanaky (Per saber-ne més: https://www.ensemble-fdg.org/etiquettes/kanaky) on es té prevista la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a finals d'octubre d'enguany.

L'últim debat de les jornades el vam fer al voltant d'una ponència sobre la Unió Europea des d'una perspectiva històrica presentada pels joves d'Ensemble! Vam poder explicar la posició de la CUP sobre la Unió Europea, posició que també comparteix el moviment Ensemble!

A les jornades hi van participar una cinquantena d'assistents, militants del moviment "Ensemble!" provinents de diversos indrets de l'Estat francès, amb representants del moviment a Còrsega i un representant en relació directa amb la Kanaky (Nova Caledònia). També hi vam ser presents l'Aina Tella i tres membres de l'assemblea local de la CUP exterior a París.