SETMANA D'ACTES AMB ANNA GABRIEL A MÈXIC

La diputada va començar el dissabte dia 4 els actes d'una intensa setmana d'activitat a Mèxic, organitzada per la CUP Exterior a Mèxic, on hi serà fins avui mateix.

El dissabte l'Anna Gabriel va participar en la Concentració en favor del Pacte Nacional pel Referèndum que l'ANC Mèxic i en una conferència sobre el procés a Catalunya i les propostes de la CUP.

També es va celebrar una Reunió Oberta de la CUP Mèxic.

El dia 5 l'Anna es va reunir amb Cuauhtémoc Cárdenas, ex candidat a la presidència mexicana, amb l'escriptor José María Espinasa al Museu de la Ciutat i amb la directora del diari mexicà La Jornada, Carmen Lira.

 

La diputada i portaveu del Grup Parlamentari de la CUP, Anna Gabriel, va començar el dissabte dia 4 els actes d'una intensa setmana d'activitat a Mèxic, organitzada per la CUP Exterior a Mèxic, on hi serà fins avui, dia 8 de juny. Els diversos actes programats tenen com a finalitat donar visibilitat a les propostes de la CUP en favor d'un Referèndum, mobilitzar una de les comunitats catalanes a l'exterior més importants del món, presentar les propostes de la CUP a personalitats i institucions mexicanes de relleu i estrènyer els vincles de col·laboració i suport amb la Candidatura del Concejo Nacional Indígena i del EZLN zapatista en les presidencials mexicanes previstes per 2018.

 

Els  catalans són una destacada comunitat a Mèxic (dels que uns 17.000 mantenen el seu dret de vot a Catalunya) present arreu del país i en particular entre la intel·lectualitat mexicana i el periodisme nacional com també en sectors empresarials.

 

El dissabte dia 4 l'Anna Gabriel va participar en la Concentració en favor del Pacte Nacional pel Referèndum que l'ANC Mèxic havia organitzat a les 16.00 hores a la Plaza Río de Janeiro de la capital mexicana. A les 17.00 hores l'Anna va participar en una conferència sobre el procés a Catalunya i les propostes de la CUP que es va organitzar a la sala d'actes de l'Orfeó Català de Mèxic (una de les entitats catalanes de l'exterior més antigues i prestigioses arreu del món fundada l'any 1906). Després de signar en el llibre d'honor de l'entitat, l'Anna va detallar, davant d'una audiència que omplia totalment la sala, els diferents escenaris de ruptura i referèndum que defensa la CUP a Catalunya. Les activitats del dia 4 es van cloure amb la participació de l'Anna a la celebració d'una Reunió Oberta de la CUP Mèxic que ja compta amb presència a Mèxic DF, Yucatán, Pachuca i Veracruz.

 

El dia 5 l'Anna es va reunir amb Cuauhtémoc Cárdenas, fill del General Lázaro Cárdenas i ex candidat a la presidència mexicana, a l'oficina d'Afers Internacionals a la Ciutat de Mèxic, amb l'escriptor José María Espinasa al Museu de la Ciutat i amb la directora del diari mexicà La Jornada, Carmen Lira.

 

Al final de la visita informarem de la resta d'actes polítics.

Els  catalans són una destacada comunitat a Mèxic.

La CUP Mèxic ja compta amb presència a Mèxic DF, Yucatán, Pachuca i Veracruz