Notícies municipals destacades


Missatges racistes a Twitter
02/04/2023

Ja està en mans de SOS Racisme la campanya d'assetjament a xarxes contra la diputada i candidata per Barcelona, Basha Changue. La Diputada i alcaldable per Barcelona ha fet arribar tota la informació del cas als serveis jurídics de l’entitat perquè es puguin prendre les accions legals oportunes.

07/03/2023

La CUP fa una crida a sumar-se a la vaga general i a sortir als carrers amb motiu del dia de les dones treballadores. Sota el lema "Més feminisme és el que ens cal", els anticapitalistes seran presents a les més de cinquanta convocatòries del moviment feminista dels Països Catalans.

06/03/2023

Des del 6 al 20 de març està oberta a Catalunya la preinscripció per al segon cicle d'educació infantil, primària i del 8 al 20 de març per a la secundària. Coincidint amb aquest període, des de la CUP, exposem obertament els motius pels quals defensem l’educació pública i convidem a les famílies a escollir aquesta opció. Pel que fa al primer cicle d'educació infantil, de 0 a 3 anys, les dates són posteriors. Garantir que l'educació arriba a tothom implica gaudir d'una xarxa finançada per l'erari públic que arribi a tots els municipis i barris de forma suficient: una escola de proximitat.

28/02/2023

Representants de la CUP a la Vegueria Penedès acusen el govern de la Generalitat de "posar-se d'esquena al territori i ignorar les necessitats de la gent que hi viu" per continuar promocionant "macroprojectes especulatius que trinxen la terra i generen precarietat laboral".

28/02/2023

La CUP-NCG ha introduït una esmena de 40 milions als pressupostos de la Generalitat per garantir la prova pilot i la posterior implementació de la Renda Bàsica Universal (RBU). La diputada, Eulàlia Reguant, ha instat a Esquerra Republicana a donar-hi suport i no cedir davant l’ofensiva del partit socialista que vol “carregar-se” la RBU a través d’una esmena a la Llei de Mesures: “Un cop més, el PSC de Salvador Illa té clara la seva trinxera: la Patronal i l’Ibex35.

Les candidatures del Vallès diuen "No al Quart Cinturó"
22/02/2023

La formació anticapitalista ha fet una crida a la mobilització el proper diumenge 26 de febrer a la manifestació de Sabadell que organitza La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) i ha agraït la lluita que aquest espai ha liderat i sostingut durant els darrers 30 anys. Ho han fet en una roda de premsa conjunta per mostrar el posicionament de les candidatures Crida per Sabadell, Guanyem Cerdanyola, l’Assemblea d’Unitat Popular de Rubí i l’Esquerra Alternativa per Barberà-CUP i les assemblees de la CUP de Terrassa, Sentmenat, Palau Solità i Plegamans, Santa Perpètua de la M

03/10/2022

La CUP fa una crida a emparar tot el país per commemorar la vaga general del 3 d’octubre. Pels anticapitalistes aquesta acció ha de servir per reivindicar el paper fonamental de l’autoorganització popular en els esdeveniments de l’octubre del 2017 i la demostració de força organitzativa que va suposar la mobilització a tot al Principat.

13/07/2022

L’Assemblea Local de la CUP de Tarragona es mostra molt preocupada per les conseqüències que pot tenir el model turístic actual de la ciutat. Les anticapitalistes assenyalen tres problemàtiques greus que viu Tarragona i que sustenten un model nociu “a les quals cal donar resposta i revertir”. Aquestes són la proliferació de pisos turístics, l’augment del turisme de creuers i l’impacte dels càmpings que es troben a primera línia de mar.

Pàgines