A LES COMUNITATS CATALANES A L’EXTERIOR CONVERTIM LA PROTESTA EN AUTO-ORGANITZACIÓ

Des de fa mesos a les comunitats catalanes de l’exterior som moltes persones que ens estem mobilitzant de manera continuada en favor de la llibertat dels presos polítics, el lliure retorn de les persones exiliades i pel ple respecte a la decisió majoritària del poble de Catalunya a les eleccions del 21 de desembre, que l’Estat ens va imposar i que, malgrat el context repressiu, les forces republicanes vàrem guanyar de manera clara.

 
cup exterior logo apaisat

La lluita continua: per la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. Auto-organització!!!

 

Els i les catalanes a l’exterior som a l’avantguarda de la necessària internacionalització de la denuncia dels abusos policials i judicials que pateix el poble de Catalunya. Ens hem organitzat impulsant la creació de CDR (Comitès de Defensa de la República) a molts països i ciutats, amb la participació a les ANC exteriors, creant comitès o coalicions de solidaritat amb Catalunya amb ciutadans d’arreu del món, influint activament en casals catalans i en múltiples altres formes d’organització. Cal ser constants i pacients en reforçar pacíficament totes les formes d’auto-organització a l’exterior, en mantenir la millor coordinació possible i en mostrar la plena solidaritat, tant amb els presos polítics i exiliats que ens imposen les decisions judicials espanyoles, com en la solidaritat amb aquells membres dels CDRs o de qualsevol altra organització a qui l’estat vulgui perseguir o reprimir.

El cap de setmana del 14 i 15 d’abril serà una nova ocasió per a mobilitzar-nos arreu del món aprofitant la coincidència amb l’aniversari de la proclamació de la República a Catalunya el 1931 (i a la resta de l’estat) i la gran manifestació que es celebrarà a Barcelona el dia 15.

Tots els drets per a totes les persones visquin on visquin.

Són més de 350.000 els catalans residents fora del territori i la tendència migratòria no s'atura per més declaracions optimistes sobre la 'recuperació' que puguem sentir. Sabem molt bé que l’emigració, particularment aquella precària, és una característica estructural d’un sistema capitalista que utilitza la mobilitat dels recursos humans de la forma i manera més beneficiosa en cada moment als seus interessos i prioritats econòmiques i geogràfiques. La plena igualtat de drets entre ciutadans catalans visquin on visquin és una prioritat de la CUP-Crida Constituent.

Radicalment democràtics: feministes, ecologistes, antifeixistes, d'esquerres i independentistes

Volem que el Parlament de Catalunya investeixi un Govern amb un programa clarament republicà disposat a assumir els inevitables elements de confrontació amb l’Estat que això suposarà. A l’exterior volem que aquest futur Govern assumeixi les seves responsabilitats internacionals i amb els catalans de l’exterior.  

Exigim una hisenda catalana pròpia i no intervinguda que possibiliti revertir la situació actual de manca d'inversió en infraestructures, educació i sanitat. Això possibilitaria també el restabliment i ús òptim de les delegacions exteriors del Govern català tancades per aplicació del 155 amb ple respecte als contractes de treball i posicions administratives del personal d'aquestes delegacions acomiadat per l’Estat. Reclamem que el control pressupostari imposat des de l'Estat que ha impedit, fins ara, el pagament de les subvencions i altres ajudes a les comunitats catalanes de l'exterior sigui aixecat de forma immediata.

La República Catalana ha de tenir la seva llei electoral pròpia que permeti un exercici del dret de vot des de l'exterior sense les restriccions que la vigent llei de règim electoral imposa a l'exercici d'aquest vot. Cal avançar en que la futura llei electoral catalana inclogui la creació d'una circumscripció electoral específica pels catalans de l'exterior.

S'ha d'adoptar una Carta de Drets Socials i Culturals de l'Emigració catalana que permeti la plenitud de drets en els àmbits sanitari, educatiu (garantint l'ensenyament de la llengua catalana a l'exterior en tots els nivells educatius), de protecció social i d’accés als mitjans audiovisuals catalans.

Amb la dignitat rebel. Contesta’ls lluitant, contesta’ls organitzant-te allà on siguis arreu del món.

Un país que es descapitalitza laboralment i intel·lectualment perdent any rere any persones qualificades i també no qualificades és un país que té un seriós problema que amenaça no només el seu futur sinó també el seu present.

Al mateix temps volem que les comunitats catalanes de l’exterior siguin avantguarda organitzada de la nostra lluita democràtica i així ho continuarem fent.

Si des de qualsevol lloc arreu del món vols lluitar amb nosaltres per impulsar el projecte d’esquerra independentista, anticapitalista, feminista i ecologista que representem i per la plenitud de drets socials i democràtics per les comunitats catalanes de l'exterior, no dubtis, posat en contacte amb l'Assemblea de la CUP Exterior ([email protected]) i participa amb nosaltres.

Assemblea de la CUP Exterior

Mail: [email protected]
Web: http://exterior.cup.cat/
Facebook: https://www.facebook.com/cupexterior/

Twitter: @CUPExterior